Pasta / sałatka z tuńczyka






Lubicie tuńczyka? Jeśli tak to musicie spróbować tego przepisu. Taki tuńczyk może być podany jako sałatka lub pasta do chleba. Kiedyś jak powiedziałam mężowi, że trzeba kupić tuńczyka na sałatkę to usłyszałam ''nieee, nieee tuńczyk jest nie dobry, blee..'' :) ok i tak kupiłam i tak zrobiłam, a mój ukochany znalazł swoją kolejną kulinarną miłość. Teraz jak jedziemy na zakupy, to aby słyszę ''Justyś, a tuna dzisiaj zrobisz?'' :)


Przepis nie zawiera glutenu, mleka, kukurydzy i soi.





Składniki:
2 puszki tuńczyka (w oleju lub w sosie własnym)
5 łyżek majonezu
sól
pieprz
papryka słodka
szczypiorek


Puszki z tuńczykiem otwieramy, ''woda'' z jednej puszki ma zostać. Tuńczyka przekładamy do miski, dodajemy majonez i przyprawy. Szczypiorek pokroić na drobno, dodać do tuńczyka. Wymieszać. Dobrze schłodzić. Nie zapomnijcie dobrze przykryć tuńczyka folią:)




Komentarze

Popularne posty