Pralinki czekoladowo-orzechowe




Te pralinki przygotowałam, ponieważ zostało mi trochę czekoladowego ganache z tortu śmietankowo-czekoladowego, przepis TUTAJ.  Nie lubię wyrzucać jedzenia, a czekoladę kocha chyba każdy :) w każdym razie mąż był szczęśliwy :)

Przepis zawiera gluten i nabiał.


Składniki na 16 sztuk

Czekoladowe ganache:
100ml śmietanki 30%
1 czekolada mleczna
1/2 czekolady gorzkiej

Śmietankę podgrzać, dodać czekoladę, mieszać do uzyskania gładkiej masy.

Dodatkowo:
2 łyżki mielonych migdałów
3 łyżki mielonych orzechów włoskich
1 szt wafelka czekoladowego typu Prince Polo

orzechy lub kakao do obtoczenia


Do czekoladowego ganache dodajemy pokruszony wafelek i orzechy mielone. Formujemy kulki, obtaczamy w mielonych orzechach. Chłodzimy.





Komentarze

Popularne posty